De beste multicooker recepten boeken

Top. Je hebt een multicooker gekocht! Tijd om lekker te koken, maar wat!? Met een multicooker kun je ontzettend veel waardoor je misschien door de bomen het bos niet meer ziet. Een multicooker kookboek kan dan uitkomst bieden zodat je stap voor stap jouw multicooker leert kennen.

Waarom wij deze multicooker recepten boeken aanraden?

Dat is eigenlijk heel simpel want deze multicooker receptenboeken

Wij hebben de meeste multicooker recepten boeken zelf gelezen en die ervaring nemen wij mee in de beoordeling, zodat jij een goede keuze kunt maken welk receptenboek het beste bij jou past.

Het multicooker recepten boek koopgids

Er zijn héél veel kookboeken te koop. Oók die gespecialiseerd zijn voor een multicooker. Het eerste waar je op moet letten, is dat je een recpetenboek voor een multicooker koopt, en niet per ongeluk voor een slowcooker. Vrijwel elke multicooker heeft overigens een slowcook-functie maar dan haal je niet alles uit het apparaat wat het kan bieden.

Als je eenmaal aan bent gekomen bij de multicooker receptenboeken, zul je merken dat eigenlijk alle boeken Engelstalig zijn. Helaas, er is even geen andere optie. Heb jij er wel één gevonden? Laat het ons weten! Daarnaast zien we dat veel receptenboeken de naam van een merk bevatten. Deze boeken zijn perfect voor het betreffende multicooker merk maar kunnen ook gemakkelijk voor andere merken multicookers gebruikt worden.

Verder raden wij aan om géén multicooker receptenboek te kopen waarvan alleen een digitale versie verkrijgbaar is. Meestal zijn de recepten verkregen uit andere boeken en bevatten ze niet de ervaring van de schrijver zelf. Je mist dan toch net die extra tips die alleen een ervaringsdeskundige kan bieden die een écht boek heeft uitgebracht. Is er zowel een digitale als papieren versie verkrijgbaar? Dan is dat natuurlijk prima.

En als laatste; ben niet bang om fouten te maken! Elke multicooker werkt net iets anders en je moet zelf de juiste instelling vinden. Een papieren receptenboek kan dan extra handig zijn zodat je bijvoorbeeld kan noteren wat bij jouw multicooker de perfecte instelling is bij het betreffende recept.

Succes en eet smakelijk!

Het receptenboek ‘The Instant Pot Bible’ is één van de meest succesvolle kookboeken voor multicookers. Er zijn meerdere drukken verschenen en er is zelfs een ‘deel 2‘ uitgekomen voor nóg meer recepten. 

Dit receptenboek is verkrijgbaar in paperback en e-book en is ruim verkrijgbaar. Het is ook redelijk gemakkelijk te gebruiken met andere multicookers. Het enige nadeel is dat er niet echt veel illustraties zijn opgenomen. Dit is natuurlijk niet noodzakelijk maar het oog wil toch ook wat!

Het is een vrij algemeen boek en van alle categoriën zit er wel iets tussen. Of je nu op zoek bent naar vegetarisch, lunches, soepen of avondmalen. Dit is the way to go.

De Instant Pot Bible sluit goed aan op het merk Instapot maar is ook te gebruiken met andere merken. Dit is zeker onze aanrader én samen met deel 2, heb je genoeg recepten om je familie en vrienden te blijven verrassen! 

 

 

 • 496 bladzijdes
 • 350 recepten
 • Engelsstalig 
 • Paperback
 • in 2018 uitgebracht
Aantal recepten
4.6/5
Vormgeving en kwaliteit
3.5/5
Prijs
4/5

Het multicooker recpetenboek van Nisha Vora is erg bekend onder de vegans. Ze heeft een erg leuk YouTube-kanaal waarop je veel recepten kan vinden.

Het is een erg mooi geïllustreerd kookboek met heerlijke veganistische recepten. Het boek is vooral gericht op de Indiase keuken maar biedt ook een kijkje in de andere wereldkeukens.

 

Het receptenboek ‘The Instant Pot Bible’ is één van de meest succesvolle kookboeken voor multicookers. Er zijn meerdere drukken verschenen en er is zelfs een ‘deel 2‘ uitgekomen voor nóg meer recepten. 

Het is verder een breed multicooker recepten boek met gerechten voor de hele dag. Wij vonden bijvoorbeeld de Double Fudge Chocolate Cake erg lekker!

 

 • 288 bladzijdes
 • 90 recepten
 • Engelsstalig 
 • Hardcover
 • in 2019 uitgebracht
Aantal recepten
3/5
Vormgeving en kwaliteit
5/5
Prijs
3.5/5

De Super Shortcut instant Pot receptenboek is vooral gericht op de beginnende thuiskok. Jeffrey wil met dit multicooker kookboek het simpel houden. Zo zijn hier ook veel stap-voor-stap foto’s aanwezig.

Alle recepten hebben niet meer dan 10 ingrediënten (en meestal veel minder). Je hoeft dus geen rare kruiden en specerijen in huis te halen die je daarna toch niet meer gebruikt.

Elk recept bevat instructies voor 1 tot 6 personen zonder al te veel om te moeten rekenen. Best handig! 

 • 272 bladzijdes
 • 100 recepten
 • Engelsstalig 
 • Paperback
 • in 2019 uitgebracht
Aantal recepten
3/5
Vormgeving en kwaliteit
4/5
Prijs
4/5

Sommige multicookers hebben ook een airfryer functie. De Ninja multicookers staan er in ieder geval bekend om en daar hoort natuurlijk een apart kookboek bij!

De Ninja Foodi Multi-Cooker Cookbook is een multicooker receptenboek dat speciaal is samengesteld voor de Ninja multicookers mét airfryer functie.

We hebben er een paar bekeken en getest en deze vonden wij het beste. Je krijgt ontzettend veel recepten maar afbeeldingen zijn daarom wel wat schaars. Dat mag de pret overigens niet drukken als eenmaal het gerecht op tafel staat!

 • 120 bladzijdes
 • 666 recepten
 • Engelsstalig 
 • Paperback
 • in 2020 uitgebracht
Aantal recepten
5/5
Vormgeving en kwaliteit
3/5
Prijs
4/5