De beste magnetron rijstkokers

Er zijn heel veel rijstkokers te koop. Maar niet iedereen heeft de ruimte óf het geld voor een rijstkoker. Hoe kun je dan toch heerlijke rijst op tafel zetten? Simpel! Een magnetron rijstkoker! Het is goedkoop, neemt weinig (opberg)ruimte in beslag, is sterk, slijtvast en met de juiste hoeveelheid water in de rijstkoker, versla je elke normaal kookpan! 

Niet helemaal zeker of je een magnetron rijstkoker wil kopen? Bekijk dan onze beste rijstkokers

Waarom wij deze magnetron rijstkokers aanraden?

Simpel, want deze rijstkokers

Wij hebben de magnetron rijstkokers persoonlijk getest en die ervaring nemen wij mee in de beoordeling.

De magnetron rijstkoker koopgids

Rijstkokers kunnen soms best duur zijn. Dan heb je natuurlijk ook perfecte rijst maar niet iedereen heeft zomaar een budget voor zo’n rijstkoker. Daarnaast nemen veel rijstkokers ook best wel wat (opberg) ruimte in beslag. 

Een magnetron rijstkoker kan dan een goed alternatief te zijn. De rijst wordt op dezelfde manier bereidt als bij een echte rijstkoker. Daarnaast zijn magnetron rijstkokers vaak gemaakt van (BPA vrij) plastic en zijn daardoor erg slijtvast. Een vork gebruiken in een normale rijstkoker is verboden. Je kunt namelijk de antiaanbaklaag beschadigen. Een magnetron rijstkoker heeft daar geen last van. Bovendien zal de rijst ook niet snel tegen de kom aanbakken. Wij hebben er in ieder geval geen last van.

Een magnetron rijstkoker is vaak zo goedkoop omdat het niet meer is dan een goede magnetronbestendige kom met een speciale deksel (en soms 2 deksels). Die kom kun je natuurlijk ook gebruiken om bijvoorbeeld een salade in te maken of om pannenkoekenbeslag te kloppen. Dat maakt zo’n magnetron rijstkoker extra handig!

Er zitten natuurlijk ook nadelen aan een rijstkoker voor in de magnetron. Er zit vaak wel een handleiding bij maar je moet per rijstsoort zelf bepalen hoeveel water in de rijstkoker moet. Dat zal je even moeten uitproberen en ga ervan uit dat het de eerste keer niet helemaal perfect is. Het kleine formaat heeft natuurlijk als gevolg dat je niet voor bijvoorbeeld 10 personen tegelijkertijd rijst kan koken.

Als je eenmaal de juiste hoeveelheid water te pakken hebt, is het heel makkelijk en ga je merken dat het een erg handige rijstkoker is voor een zeer zachte prijs. Onze beste tip? Giet er heet water bij in plaats van koud water. Wij merkten dat dit het beste resultaat geeft.

Wil je meer weten over rijstkokers? Bekijk dan onze top 10 beste rijstkokers inclusief een uitgebreide koopgids. 

De magnetron rijstkoker van KitchenCraft is één van de goedkopere rijstkokers voor in de magnetron. Hij is vrij klein met 1,5L en dat is genoeg voor 5 tot 6 personen.

De Kitchencraft Magnetron Rijstkoker is BPA vrij dus bij hitte komen er geen schadelijke stoffen vrij. Alle magnetron rijstkokers uit deze koopgids zijn overigens zonder BPA. Er zit een handige handleiding bij zodat je weet hoeveel water je moet gebruiken en de maatbeker en lepel zijn mooi meegenomen. Ook deze accessoires zitten bij bijna alle andere magnetron rijstkokers.

Wij merkten wel dat, bij het koken van 5 tot 6 porties rijst, het water kan overkoken. Het is dus handig om er een bordje onder te zetten in de magnetron.

De rijst uit deze rijstkoker was lekker en prima van structuur. Deze rijstkoker is vooral een aanrader als je absoluut niet veel geld kwijt wil zijn aan een rijstkoker. Verder doet deze rijstkoker wat ie moet doen.

Kwaliteit van de rijst
3.5/5
Gebruiksgemak
4/5
Prijs
5/5

Sistema is bekend door hun grote collectie van bakjes, kommetjes en bekers om lang voedsel en vloeistoffen te bewaren. Niet zo gek dat ze dan ook een handige rijstkoker aanbieden! Voor nog geen €2,- meer dan de KitchenCraft heb je de betrouwbaarheid van een goed merk en weet je dat de rijstkoker lang mee kan gaan.

Er zit bovendien een handig stoomventiel op waarmee je de rijst langzaam kan laten afkoelen. Zo hoef je niet een hete deksel aan te raken.

De Sistema Magnetron Rijstkoker werkte goed en overkoken gebeurde niet snel. Wij vinden het wel jammer dat je geen maatbeker bij krijgt. Als je die nog hebt liggen, is dat natuurlijk geen probleem.

De rijstkoker kan overigens ook in de vaatwasser, net zoals alle andere magnetron rijstkokers. 

Voor €2,35 extra krijg je er een handige (magnetronbestendige) voedselcontainer (1L) bij.

Kwaliteit van de rijst
3.5/5
Gebruiksgemak
4/5
Prijs
4.5/5

Wie ooit keukenspullen heeft gehad van Joseph Joseph weet dat dit vaak erg goede kwaliteit is. Het merk staat ook bekend om erg handige en compacte oplossingen voor in de keuken. 

De magnetron rijstkoker van Joseph Joseph is niet anders want hij is stevig en van goede kwaliteit. De meegeleverde lepel houdt de deksel slim op zijn plaats. Het bijzondere aan deze magnetron rijstkoker is dat die beschikt over een binnenpan. Dit zorgt voor een iets betere kwaliteit van de rijst omdat het stoomproces gelijkmatiger de rijst bereidt. Dat komt ook door de uitgebreidere handleiding waar elke rijstsoort apart beschreven is.

De lepel is overigens erg stevig en je krijgt er uiteraard ook een maatbeker bij. 

Wij vonden overigens deze magnetron rijstkoker één van de mooiere rijstkokers die wij hebben getest!

Kwaliteit van de rijst
4.5/5
Gebruiksgemak
4.5/5
Prijs
3.5/5

Een redelijk goed alternatief op de Joseph Joseph is de Elemhome Magnetron Rijskoker met 2 liter inhoud. Genoeg voor 6 porties rijst.

Ook deze rijstkoker heeft een extra binnenpan waardoor de kwaliteit van de rijst beter is. Ook deze rijstkoker ziet er goed uit en verdient een plekje in de keuken.

Toch verkiezen wij de Joseph Joseph boven deze van Elemhome. Allereerst om de vertrouwdheid met het merk Joseph Joseph maar ook omdat de Elemhome een aantal handigheidjes ontbeert. Zo zijn de handvatten net iets te kort waardoor je al snel (te) warme handen krijgt als je veel portjes rijst kookt. Bovendien is de lepel wat onhandig in de deksel verwerkt. De lepel uit de deksel pakken is niet gemakkelijk.

De kwaliteit van de rijst is overigens net zo goed als de Joseph Joseph en dat is voor ons een aanleiding om deze toch een plekje te geven in onze koopgids. De prijs is vergelijkbaar met de Joseph Joseph. 

Kwaliteit van de rijst
4.5/5
Gebruiksgemak
3.5/5
Prijs
3.5/5

Een andere bekende magnetron rijstkoker is de Tupperware Magnetron Rijstkoker (3L). Wij vonden deze net als de andere magnetron rijstkokers een goede rijstkoker. Het grote nadeel was echter de prijs. Met meer dan €40,- verwachten wij meer dan vergelijkbare rijstkokers van €25,- of minder. Bovendien is de vormgeving niet ruimte efficiënt. Het is dus een goede rijstkoker, maar een afrader vanwege de hoge prijs.

Veelgestelde vragen over magnetron rijstkokers

Is een magnetron slecht voor de gezondheid?

De wetenschap is hier heel duidelijk over. Een magnetron zorgt niet voor nadelige effecten op de gezondheid. Je kunt er meer over lezen bij het voedingscentrum

Wat is beter? Een budget rijstkoker of een magnetron rijstkoker?

Als je eenmaal door hebt hoeveel water je moet gebruiken in een magnetron rijstkoker, verslaat de magnetron rijstkoker een goedkope rijstkoker. De kwaliteit van de rijst is beter en een magnetron rijstkoker gaat simpelweg langer mee. 

Ben je een klungel in de keuken? Dan is een budget rijstkoker waarschijnlijk net iets beter.

Hoe groot is een magnetron rijstkoker?

De meeste magnetron rijstkokers zijn vrij klein met een diameter van 15 tot 22 centimeter en een hoogte van 20 centimeter. Een kleinere rijstkoker (die toch nog goede rijst kan bereiden) vind je eigenlijk niet. 

Ondanks het kleine formaat, is er altijd wel ruimte genoeg voor 5 tot 6 porties.

Help! Mijn rijst komt niet goed uit de rijstkoker.

Eén van de enige nadelen van een magnetron rijstkoker is dat je vaak per rijstsoort moet bepalen hoeveel water je bij de rijst moet doen. Een kwestie van oefenen. 

Is jouw rijst te hard? Gebruik dan meer water. Is de rijst te papperig? Gebruik dan juist minder water. 

Heb je nog vragen? Stuur dan een mail naar info@debesterijstkoker.nl