De beste slowcooker 2024

Een slowcooker is een veelzijdig keukenapparaat dat zich vooral richt op het langzaam laten garen (ook wel sudderen of stoven genoemd) van ingrediënten waardoor heerlijke gerechten ontstaan. Het kan hierbij bijvoorbeeld ook jouw rijstkoker vervangen! Op deze pagina hebben we de beste slowcookers op een rijtje gezet. Eet smakelijk!

Waarom wij deze slowcookers aanbevelen?

Dat is eigenlijk heel simpel want deze slowcookers

Wij hebben de slowcookers zelf getest en die ervaring nemen wij mee in de beoordeling, zodat jij alleen nog moet kiezen welke slowcooker het beste bij jou past.

De beste slowcookers overzicht

We hebben veel slowcookers getest en beoordeeld. Hieronder vind je de beste slowcookers per situatie en vervolgens vind je een omschrijving zodat jij met jouw wensen de beste slowcooker zelf kan uitkiezen.

Beste Crock-Pot keuze
Beste algemene keuze

Als veel mensen denken aan een slowcooker, dan denken ze aan een Crock-Pot. Sterker nog; veel mensen noemen het gewoon een Crock-Pot! Dat komt omdat dit het bekendste merk is onder de slowcookers. De beste slowcooker die wij hebben getest (en een acceptabele prijs heeft) is de Crock-Pot CSC066X TimeSelect Slowcooker. Deze Crock-Pot heeft een ovale vorm en de binnenpan is gemaakt van keramiek waardoor de warmte goed vastgehouden wordt en optimaal verdeeld wordt. Hierdoor garen gerechten lekker langzaam waardoor ons vlees heerlijk mals was. Bovendien is de binnenpan makkelijk te verwijderen om schoon te maken of in de vaatwasser te plaatsen.

Het display is erg mooi en werkt heel goed. Zowel de Crock-Pot zelf als de binnenpan hebben makkelijke handvaten die niet heet aanvoelen. De maaltijden waren heerlijk en als de timer is afgerond, slaat de Crock-Pot CSC066X TimeSelect Slowcooker direct over op de warmhoudstand zodat het eten klaar is wanneer jij er klaar voor bent. Er is genoeg ruimte voor 6 tot 8 maaltijden. 

Wij raden deze Crock-Pot aan voor mensen die toch iets meer functies, gemak en kwaliteit willen dan een goedkoper model. 

Kwaliteit gerecht
5/5
Gebruiksgemak
4/5

Beste goedkope Crock-Pot

Heb je iets minder te besteden en wil je toch een Crock-Pot voor 4 tot 5 maaltijden? Dan kun je de Crock-Pot SCCPRC507B-050 overwegen. Deze ronde Crock-Pot is iets kleiner waardoor die makkelijker op te bergen is. Bovendien bespaar je zo’n €25 ten opzichte van de Crock-Pot CSC066X TimeSelect Slowcooker zonder kwaliteit te verliezen. Voor €15 meer heb je de 5,7 liter waarmee je voldoende ruimte hebt voor 6 tot 8 maaltijden. 

Zoals vrijwel altijd, heeft de Crock-Pot SCCPRC507B-050 een keramieken binnenpan waardoor eten langzaam en gelijkmatig wordt gegaard en slijtvast is.

Het display is een digitale timer met 3 standen. Hoog, laag en warmhouden en biedt daarmee alle standaardopties die nodig zijn om een heerlijke maaltijd op tafel te zetten. 

Aan het compacte ronde formaat zitten natuurlijk ook nadelen want grote stukken vlees, zullen wat lastiger zijn. Zeker in de 4,7 liter versie. Vind je dat niet erg? Of is ruimte in de keuken besparen belangrijk voor je. Dan is dit wellicht de beste slowcooker voor jou. 

Kwaliteit gerecht
5/5
Gebruiksgemak
5/5

Beste goedkope keuze voor groot gezin

Eerlijk gezegd zijn wij geen fan van een goedkope slowcooker omdat deze vaak het eten niet goed en gelijkmatig garen. Eten in het midden van de binnenpan is dan bijvoorbeeld gaar maar eten aan de buitenkant nog niet. Een slowcooker van bijvoorbeeld €30 raden wij dan ook af. De slowcooker Russell Hobbs 22750-56 Maxicook bewijst dat je voor een zachte prijs toch een prima slowcooker kunt kopen zodat je wél heerlijke maaltijden op tafel kan zetten. 

De binnenpan is van aluminium met een teflonlaag zodat het eten niet aanbakt. Het voordeel is dat je bijvoorbeeld het vlees vooraf kan braden en dit lukt aardig (maar niet super goed). De binnenpan is makkelijk uit de slowcooker te halen door de handvaten en kan ook in de vaatwasser. Wij raden echter aan om de binnenpan met de hand af te wassen zodat de binnenpan (vanwege de teflonlaag) minder snel slijt. 

Met de drie standen (bakken, garen en warmhouden) heb je meer dan genoeg om goede maaltijden te serveren. De binnenpan heeft een ruim formaat van 6 liter en dat is meer dan voldoende voor 8 maaltijden. Dat vraagt natuurlijk wel wat extra opbergruimte maar als dat niet erg is en je wil graag een goedkope slowcooker, dan is dit wellicht de beste slowcooker voor jou.

Kwaliteit gerecht
3.5/5
Gebruiksgemak
4/5

Beste goedkope Crock-Pot keuze
Beste goedkope keuze voor klein gezin

De Crock-Pot SCCPRC507B-050 (2,4L) heeft ongeveer dezelfde prijs als de Russell Hobbs 22750-56 Maxicook maar heeft niet een 6 liter inhoud maar een 2,4 liter inhoud (goed voor 2 a 3 maaltijden). Dat maakt het een goed alternatief als je op zoek bent naar een kleiner formaat maar toch een goedkopere Crock-Pot wil. Het is het kleinere broertje van de 5,7 liter die we net hebben besproken.

Het display is duidelijk en werkt heel simpel. Er zijn drie standen, namelijk; hoog, laag en warmhouden. Er is ook een versie met een draaiknop maar voor €10 meer adviseren wij deze met een digitaal display én een timer. 

Het grootste voordeel is natuurlijk dat de Crock-Pot SCCPRC507B-050 erg compact is waardoor er vaak niet meer ruimte nodig is als bijvoorbeeld een snelkookpan.

Wij ervaarden dat de maaltijden lekkerder waren dan de Russell Hobbs 22750-56 Maxicook en dat komt (denken wij) door de keramieken binnenpan die de warmte beter verdeelt en vasthoudt. De keramieken binnenpan kun je makkelijk uit de Crock-Pot verwijderen om deze af te wassen of in de vaatwasser te plaatsen.

Kwaliteit gerecht
4/5
Gebruiksgemak
4/5

Beste veelzijdige keuze

Je wil graag meer functies dan alleen hoog, laag en warmhouden. Dan is de beste veelzijdige slowcooker de Russell Hobbs Multicooker. Omdat een échte multicooker ook een hoge druk functie heeft, valt de Russell Hobbs Multicooker niet onder de multicookers. Met deze veelzijdige slowcooker kun je:

 • Schroeien
 • Braden
 • Sous-vide
 • Sudderen (garen)
 • Stomen
 • Rijst
 • Koken
 • Warmhouden

 

De binnenpan is gemaakt van aluminium met een teflonlaag zodat je goed kunt schroeien en braden. Bovendien blijven de handgrepen koel wat oppakken en verplaatsen makkelijk maakt. Met 6,5 liter is er genoeg ruimte voor 8 maaltijden en de ovale vorm zorgt ervoor dat je grote stukken vlees of een hele kip makkelijk kunt bereiden. De deksel en de binnenpan kunnen in de vaatwasser. 

De maaltijden zijn echt lekker maar niet zo heerlijk als uit een Crock-Pot. Koop deze slowcooker dus alleen als je de andere functies ook wil gebruiken. 

Kwaliteit gerecht
4/5
Gebruiksgemak
4.5/5

Beste luxueuze keuze

Wil jij gewoon het beste van het beste en is de prijs dan niet zo van belang? Dan raden wij de Crock-Pot CSC024X Multicooker. De naam geeft aan dat het een multicooker is maar het is toch echt een slowcooker maar dan met veel extra functies. Deze veelzijdige Crock-Pot heeft dezelfde functies als de Russell Hobbs Multicooker, zoals:

 • Schroeien
 • Braden
 • Sous-vide
 • Sudderen (garen)
 • Stomen
 • Rijst
 • Koken
 • Warmhouden

Daarnaast kan de Crock-Pot CSC024X Multicooker ook taart en cake bakken! 

Deze Crock-Pot zorgt voor overheerlijke maaltijden en biedt een betere garing van het eten dan de Russell Hobbs Multicooker en heeft daarom onze culinaire voorkeur. Deze Crock-Pot gaf ons de beste resultaten en verwarmd zeer consistent. 

De binnenpan is gemaakt van aluminium met een teflonlaag waardoor de schroei- en braadfunctie goed werken. De handvaten blijven koel en deze slowcooker is ondanks de inhoud van 5,7 liter (genoeg voor 6 tot 8 personen) toch redelijk compact.

Het display werkt erg goed en is duidelijk en begrijpelijk. 

Heb je wat extra te besteden en wil je gewoonweg het beste resultaat? Dan is de Crock-Pot CSC024X Multicooker de beste slowcooker. 

Er zit een handig rekje bij om te stomen en te roasten. 

Kwaliteit gerecht
5/5
Gebruiksgemak
5/5

De slowcooker koopgids

Waar moet je op letten bij het kopen van de beste slowcooker?

 • Hoe vaak ga je de slowcooker gebruiken
 • Het formaat van de slowcooker
 • De binnenpan
 • Opbergruimte
 • Schoonmaken
 • Goedkope en duurdere slowcookers
 • Deksel
 • Extra functies

 

Eten is heel persoonlijk en koken dus ook. Niet elke slowcooker past bij elke persoon alhoewel er natuurlijk wel veel overeenkomsten zijn. In deze koopgids halen we een paar belangrijke punten aan, die jij mee kan nemen in jouw koopbeslissing voor een slowcooker.

Hoe vaak ga je de slowcooker gebruiken

Voordat je überhaupt een keukenapparaat koopt moet je bedenken hoe vaak je het gaat gebruiken. Gebruik je de slowcooker ongeveer 3x per maand, dan is het al zeker de moeite waard om een slowcooker te kopen. 

Het formaat van de slowcooker

Het formaat van de slowcooker is erg belangrijk. Wij raden altijd een ovale (of rechthoekige) slowcooker aan als je daar de ruimte voor hebt. Zeker als je grote stukken vlees of kip wil bereiden is het een must! In een ronde slowcooker is dat namelijk een stuk lastiger. Wil je alleen zoiets als goulash of bolognesesaus maken of iets anders dat geen groot oppervlakte nodig heeft? Dan is een ronde natuurlijk prima. 

We raden ook altijd aan om de slowcooker niet voller dan 75% te stoppen om te voorkomen dat de slowcooker overkookt. De meeste slowcookers zijn 4,7 liter (goed voor 5 personen) en 5,7 liter (goed voor 7 personen). 

Binnenpan

De binnenpan is meestal gemaakt van keramiek of van aluminium met een teflonlaag zodat het eten niet aanbakt. Een keramieken binnenpan zorgt voor betere warmtegeleiding zodat het eten overal even gaar is en bovendien gaat de binnenpan langer mee. Daarnaast houdt keramiek de warmte goed vast waardoor het eten veel beter smaakt. Een aluminium binnenpan geleid ook goed maar houdt de warmte minder goed vast. Bovendien kan de teflonlaag makkelijker beschadigen of slijten. Daar staat tegenover dat deze makkelijker kunt schoonmaken en lichter zijn. Onze lichte voorkeur gaat uit naar een keramieken binnenpan. 

Opbergruimte

Een slowcooker is geen klein apparaat dus je moet vooraf bepalen waar je de slowcooker wil opbergen. Natuurlijk kan dat ook in de garage als je wil maar het is natuurlijk zonde van het geld als je de slowcooker nergens kan opbergen.

Schoonmaken

Schoonmaken hoort er nou eenmaal bij in de keuken. Het is daarom extra handig als de binnenpan uit de slowcooker kan halen om het schoon te maken. De meeste binnenpannen kunnen ook in de vaatwasser maar als je een binnenpan hebt met een teflonlaag, is dat niet aan te raden omdat deze antiaanbaklaag dan sneller slijt. 

Goedkope en duurdere slowcookers

Een goedkope slowcooker begint al bij een bedrag van €30 en kan oplopen tot wel €300. Nou is een slowcooker van €300 natuurlijk niet voor iedereen maar houdt in ieder geval rekening met de volgende voordelen van een duurdere slowcooker. 

Een duurdere slowcooker heeft vaak een timer waarmee je de tijd in kan schakelen, daarna schakelt de slowcooker over op warmhouden waardoor je altijd de perfecte timing hebt. Daarnaast kan een duurdere slowcooker vaak ook veel beter de warmte verdelen en wordt het eten niet gekookt maar langzaam gegaard (en zo krijg je het lekkerste eten!). De kunst van een goede (duurdere) slowcooker is om de temperatuur te meten en vervolgens te weten wanneer het de temperatuur constant moet houden. De goedkopere slowcookers koken soms gewoon het eten, wat niet de bedoeling is. De slowcookers in deze koopgids garen allemaal het eten tot goede kwaliteit.  

Deksel

De deksel van een slowcooker klinkt misschien niet zo belangrijk maar we geven graag een tip. Koop een slowcooker met een transparante deksel, zodat je altijd kan zien hoe de bereiding van het eten verloopt. Je wil namelijk niet de deksel van de slowcooker afhalen omdat dan de warmte ontsnapt. Bij de betere slowcookers hoef je helemaal niets te doen maar is het toch af en toe interessant om even te kijken.

Extra functies

De belangrijkste functie van een slowcooker is langzaam garen (niet koken!). Daarnaast kunnen veel slowcookers ook het eten op een lagere temperatuur warmhouden. Er zijn ook een paar slowcookers die kunnen bakken/braden, koken en stomen en soms ook sous-vide en cake en taart bakken. Deze slowcookers zijn meestal minder goed in het langzaam laten garen (sudderen) van het eten en in onze ogen is dat juist wat je zoekt in een slowcooker. 

Een slowcooker moet vooral makkelijk zijn. Instellen en klaar. Sommige slowcookers hebben zoveel knoppen (en toeters en bellen) dat je op een gegeven moment niet eens meer begrijpt dat ze aan staan. Wij zouden deze slowcookers vermijden. 

Veelgestelde vragen multicooker

Er gaat niets boven een heerlijk langzaam gegaarde maaltijd. Spareribs die van het bot vallen, oma’s draadjesvlees of een goed bereide hele kip. Het zijn allemaal gerechten die niet makkelijk zijn maar met een slowcooker kan het wel. 

De beste slowcookers zijn heel simpel en makkelijk te gebruiken en bieden vooral gemak en tijd. Je hoeft niet bij de slowcooker te blijven staan want de slowcooker regelt de temperatuur zelf waardoor je zeker bent van een heerlijke maaltijd.

De beste slowcooker alternatieven zijn multicookers. Vooral de moderne en duurdere (€150+) multicookers kunnen vaak goed langzaam garen of je krijgt hetzelfde resultaat met de hoge druk stand. De hoge druk stand kan je veel tijd besparen maar daarvoor betaal je ook wat meer. Onze voorkeur gaat uit naar de Instant Pot Duo Evo Plus omdat deze multicooker erg goed kan slowcooken. Bekijk hier de top 5 beste multicookers.

Je hebt ovale vormen en ronde vormen. De ovale (en soms rechthoekige) vormen zijn makkelijker omdat je grote stukken vlees of kip erin kan leggen. De ronde vormen zijn meestal wat goedkoper en zijn vooral handig voor gerechten als chili con carne en bolognesesaus. Zonder grote stukken vlees of kip dus. 

Daarnaast heb je de inhoud van de slowcooker. Meestal zijn de volgende maten beschikbaar:

 • 2,4 liter voor 2 tot 3 maaltijden
 • 4,7 liter voor 4 tot 5 maaltijden
 • 5,7 liter voor 6 tot 7 maaltijden
 • 7,5 liter voor 10 maaltijden

Welke maat je ook kiest, zorg er in ieder geval voor dat je opbergruimte hebt! 

Meestal heeft een slowcooker 3 standen. Een lage stand, een hoge stand en een warmhoudstand. De hoge en lage stand zijn de slowcook standen en afhankelijk van de tijd die je hebt, gebruik je een hoge stand voor sneller en de lage stand voor langzaam gegaard eten. Meestal zorgt de lage stand voor lekkerder eten, alhoewel het soms niet heel veel uitmaakt. Als de slowcooker beschikt over een timer, schakelt de slowcooker meestal na de ingestelde tijd over op de warmhoudstand zodat je niet direct bij de slowcooker aanwezig hoeft te zijn als de tijd om is.

Vrijwel alle receptenboeken geven aan welke stand je moet gebruiken voor het beste resultaat.

Heb je nog vragen? Stuur dan een mail naar info@debesterijstkoker.nl

Wat vond je van deze post?
[Totaal: 2 Gemiddeld: 5]

Over de auteur

De Beste Rijstkoker is al ruim 10 jaar dé specialist op het gebied van rijstkokers, multicookers, slowcookers en stoomkokers. Met die ervaring geven wij je graag deskundig advies over de beste producten voor in jouw keuken! Hier vind je meer informatie.