Solis

Solis

Zwitserse kwaliteit staat garant voor goede producten

Solis is een Zwitsers merk dat bekend staat om zijn hoogwaardige huishoudelijke apparaten. Het bedrijf werd opgericht in 1908 en heeft sindsdien een sterke reputatie opgebouwd op het gebied van innovatie en kwaliteit.

Solis biedt een breed scala aan producten voor in huis, waaronder keukenapparatuur, koffiemachines, stofzuigers, waterkokers, broodroosters en natuurlijk rijstkokers! Ze streven ernaar om producten te ontwikkelen die het dagelijks leven van mensen gemakkelijker en aangenamer maken.

Solis hecht veel waarde aan duurzaamheid en streeft ernaar om energie-efficiënte apparaten te produceren. Ze integreren milieuvriendelijke materialen en technologieën in hun producten om de impact op het milieu te verminderen.

Solis rijstkoker

Solis biedt een klein assortiment aan rijstkokers maar genoeg om een goede keuze te maken. De Solis Compact rijstkoker (821) is vooral geschikt als je ‘gewoon’ goede rijst wil bereiden. Het is een analoge rijstkoker die volledig afsluit met de deksel in plaats van een losse deksel van glas. Onze ervaring is dat de rijst dan iets beter uit het kook- en stoomproces komt. het is een analoge rijstkoker en er is dus alleen een kook- en warmhoudfunctie aanwezig. Er is ruimte voor 8 porties wat ruim voldoende is voor de meeste gezinnen.

De Solis rijstkoker DUO (817) biedt een stapje meer. Het is een digitale rijstkoker waarbij je een onderscheid kan maken tussen witte- en volkoren rijstsoorten. Daarnaast zit er een aparte stoomfunctie op met en met het bijgeleverde stoommandje maakt dit de ideale combinatie om zowel rijst als groente en vlees, vis of kip te stomen. Je kunt dus gemakkelijk een complete maaltijd bereiden. Er zit ook een handige timer en een vertragingsfunctie tot 15 uur (instellen, lekker gaan werken en als je thuis komt, staat de maaltijd direct klaar)! 

Als laatste heb je de Solis Rijst- en aardappelkoker (8161). Het is een uniek apparaat speciaal voor mensen die ook regelmatig aardappels eten. Perfect voor veel Nederlanders toch?! De Solis Rijst- en aardappelkoker heeft verschillende programma’s en 3 programma’s die je zelf kunt instellen. Met het bijgeleverde stoommandje kun je complete maaltijden bereiden met groente, vlees, vis en kip. 

 

Welke Solis rijstkoker raden wij aan?

De beste Solis rijstkoker is de Solis 817 (met stoommandje). Het is een digitale rijstkoker dus de rijst wordt beter bereid (en minder kans op aanbranden) dan de Solis 821. Bovendien krijg je er dus een handig stoommandje bij. De Solis 8161 is alleen een aanrader wanneer je ook aardappelen wil koken, maar biedt in onze ogen niet de meerwaarde voor de prijs die je ervoor betaalt.

Solis stoomkokers

Solis heeft de volgende stoomkoker in het assortiment:

Normaal gesproken bespreken wij geen eierkokers op deze website. Toch willen we een uitzondering maken voor de Solis eierkoker aangezien je hier veel meer in kan dan alleen eieren koken. Met de handige houdertjes kun je namelijk diverse eiergerechten én groenten stomen. Ben je dus op zoek naar een compacte stoomkoker, dan is dit wellicht een goede optie.

Voor de overige stoomkokers kun je naar onze aparte stoomkoker koopgids gaan.