De beste goedkope rijstkokers

Rijstkokers worden erg populair en er zijn er genoeg te koop. Sommige rijstkokers duurder dan anderen. Er is veel vraag naar goedkope(re) rijstkokers en er zijn ook goede goedkope rijstkokers te koop. Toch moet je bij een goedkope rijstkoker extra goed opletten. Goedkoop is namelijk soms duurkoop.

Waarom raden wij deze goedkope rijstkokers aan?

Simpel, want deze rijstkokers

Wij hebben deze goedkope rijstkokers zelf getest en die ervaring nemen wij mee in de beoordeling.

De beste goedkope rijstkokers

Een rijstkoker moet natuurlijk goed zijn. Naast kwaliteit is prijs natuurlijk ook belangrijk. Je wil niet teveel betalen en de rijstkoker moet gewoon doen wat ie moet doen! Wij hebben de 5 beste goedkope rijstkokers geselecteerd die na eigen testen het beste uit de bus kwamen. 

De 5 beste goedkope rijstkokers zijn:

 1. Reishunger Basis Rijstkoker
 2. Tefal Classic RK1028 Rijstkoker
 3. Princes 271936 Rijstkoker
 4. Russell Hobbs Kleine Rijstkoker
 5. Anjielo Smart Rijstkoker

 

Gezien de prijsklasse zijn het allemaal analoge rijstkokers. Dat betekent dat je een aanstand en warmhoudstand hebt. Als je de stekker uit het apparaat trekt, dan is de rijstkoker uit. 

De basis moet natuurlijk goed zijn. Dat betekent; de rijst moet gaar zijn, niet te nat en ook niet te droog. De rijst mag niet aanbakken aan de binnenpan. En als laatste; de rijstkoker moet natuurlijk goed werken en fijn in gebruik zijn.

We bespreken deze zachtgeprijsde toppers hieronder:

Deze rijstkoker van het oerdegelijke Duitse merk Reishunger behoort net tot de selectie van goedkope rijstkokers. Dat is niet vanwege de kwaliteit want die is best wel goed. Je krijgt namelijk een aluminium binnenpan met een keramische antiaanbaklaag. 

Deze rijstkoker is goedkoop maar heeft door de keramische binnenpan toch een eigenschap die wij alleen zien bij duurdere rijstkokers. Het is een analoge rijstkoker wat inhoudt dat er geen programma’s of timer op zit (iets dat niet voorkomt bij goedkopere rijstkokers). De rijstkoker heeft dus één knop met een kookstand en warmhoudstand. 

Daarnaast beschikt deze rijstkoker van Reishunger over een deksel die de rijstkoker volledig afsluit (uniek in deze prijsklasse). De rijst wordt hierdoor beter gekookt en daarmee is de rijst over het algemeen beter dan de andere rijstkokers. Er is voldoende ruimte voor 6 porties.

Deze rijstkoker is daarom door ons beoordeeld als de beste goedkope rijstkoker in deze koopgids. Wil je toch nog iets besparen? Er is ook een versie te koop met een antiaanbaklaag van teflon en die is €5 goedkoper.

Onze voorkeur gaat uit naar deze versie mét keramische binnenpan omdat die slijtvaster is. We hebben een aparte koopgids geschreven over rijstkokers met keramische binnenpan

De Reishunger basis rijstkoker is te koop in het wit en zwart

Kwaliteit van de rijst
4.3/5
Gebruiksgemak
4/5
Prijs
3/5

Wil je graag een iets grotere rijstkoker of past een witte rijstkoker niet zo goed bij jouw interieur? Dan is de Tefal Classic RK1028 rijstkoker een goede optie. Smaken verschillen natuurlijk maar wij vinden deze rijstkoker de mooiste goedkope rijstkoker uit de selectie. Er is ruimte voor 10 porties in deze rijstkoker. Dat is (voor de meeste huishoudens) meer dan genoeg. Hierdoor is de rijstkoker ook iets groter en daar moet je wel de ruimte voor hebben natuurlijk).

Dit is een zeer populaire rijstkoker en de reviews zijn over het algemeen erg goed. Wij hebben deze goedkope rijstkoker getest en vonden de kwaliteit van de rijst goed voor de prijs. De rijstkoker is stevig en veilig.

Door de glazen deksel zie je wat er in de rijstkoker gebeurt en dat is soms best handig. Hierdoor sluit de rijstkoker echter niet volledig af waardoor vocht soms minder makkelijk te reguleren is. Dat mag de pret niet drukken. Bovendien krijg je er een handig stoommandje bij zodat je een complete maaltijd kan bereiden.

Is stomen helemaal jouw ding? Dan is er ook een versie met een stoommandje bovenop de rijstkoker of bekijk eens onze rijstkokers met stoommandje

Kwaliteit van de rijst
4/5
Gebruiksgemak
3/5
Prijs
3.5/5

Sprak dat stoommandje jou wel aan maar wil je toch wat geld besparen? Dan is deze rijstkoker van Princess een interessante keuze. 

Je bespaart zo’n €20,- in vergelijking met de rijstkoker van Tefal (met stoommandje bovenop de rijstkoker) en biedt toch nog een degelijke kwaliteit. Omdat deze rijstkoker goedkoop is, voelt het wel wat ‘plastic’ aan maar de deksel sluit bijvoorbeeld wel behoorlijk goed. 

Er is voldoende ruimte voor 5 porties en vanwege het stoommandje bovenop de rijstkoker (in plaats van erin) heb je nog genoeg ruimte om allerlei ingrediënten te stomen. Hierdoor kun je voor een kleine prijs én in één apparaat een complete maaltijd bereiden.

De rijst is van prima kwaliteit maar niet erg geweldig. Voor veel mensen zal dit overigens niet storen want het is nog altijd veel beter (en gemakkelijker) dan rijst koken op het fornuis. 

Kwaliteit van de rijst
3/5
Gebruiksgemak
3.6/5
Prijs
4.5/5

Wij zouden nooit een rijstkoker adviseren die gewoonweg niet voldoet aan de basiseisen die hierboven zijn genoemd. Hierdoor vallen veel rijstkokers helaas af. Vooral de extreem goedkope rijstkokers voldoen daarom niet.

De Russell Hobbs kleine rijstkoker (0,4L) is hierop een uitzondering! Deze rijstkoker is bovendien lekker klein (genoeg voor 2 porties). 

Wil je toch iets groter? Er is ook een 0,8 liter versie met genoeg ruimte voor 4 personen. Bovendien krijg daar er ook een stoommandje bij. Voor maar €3,- meer kan dat ook een goede optie zijn.

Het enige nadeel vonden wij dat de deksel wel erg los op de rijstkoker zit. Bovendien voelt de rijstkoker wel erg ‘plastic’ aan. Daar krijg je wel een prima rijstkoker voor terug die prima rijst bereidt voor een zachte prijs.

Kwaliteit van de rijst
3.5/5
Gebruiksgemak
3/5
Prijs
4.5/5

De meeste goedkope rijstkokers behalen niet de schoonheidsprijs. De rijstkoker van Anjielo brengt in ieder geval een totaal ander model dan je zou verwachten bij een rijstkoker!

Deze kleine rijstkoker is genoeg voor 2 porties. Bovendien kun je er ook makkelijk recepten in bereiden voor bijvoorbeeld soep, havermout, cake en yoghurt. Een erg veelzijdige rijstkoker dus!

Helaas is deze goedkope rijstkoker best wel groot voor de inhoud.

De Anjielo Smart rijstkoker verkrijgbaar in de kleuren bruin, groen, groot en wit. Genoeg keuze dus! 

Kwaliteit van de rijst
3/5
Gebruiksgemak
4/5
Prijs
4/5

Hoe kies je een goede goedkope rijstkoker?

We betalen het liefst niet te veel voor onze rijstkoker. Een rijstkoker is ten slotte een hulpmiddel. Toch is het verstandig om goed te kijken als je een goedkope rijstkoker wil kopen en dat hebben wij zelf ook gemerkt bij het testen.

Wij vinden dat een rijstkoker goedkoop is, als de prijs lager is dan €50,-. Voor deze prijs is er genoeg keuze maar moet je op bepaalde zaken letten. Veel goedkope rijstkokers hebben last van de volgende zaken:

 • De binnenpan trekt krom na een aantal keer gebruikt
 • Het verwarmingselement trekt krom bij grote porties
 • De binnenpan raakt snel bekrast (ondanks dat er nooit een hard metaal wordt gebruikt)
 • De rijst bakt aan in de binnenpan (ondanks dat er genoeg water in de rijstkoker zit)
 • De deksel sluit niet goed aan op de rijstkoker (waardoor water te snel verdampt)
 • De buitenkant wordt snel heet, wat gevaarlijk kan zijn
 • De rijstkoker raakt oververhit en kan zorgen voor brandgevaar

Dit zijn allemaal zaken die je moet vermijden en in deze koopgids over de goedkope rijstkokers hebben wij goed gekeken naar deze kenmerken. Alle rijstkokers in deze koopgids, zijn goed genoeg, veilig en slijten niet snel. 

Zoek je een andere rijstkoker? Bekijk dan onze top 10 beste rijstkokers inclusief een uitgebreide koopgids. 

Veelgestelde vragen over goedkope rijstkokers

Moet je een goedkope rijstkoker kopen?

Wij zijn échte rijstliefhebbers en geven daarom de voorkeur aan een iets betere rijstkoker. Wij beseffen dat niet iedereen het beste van het beste wil en vooral een rijstkoker wil omdat dit koken veel gemakkelijker maakt. Dan biedt een goedkope rijstkoker precies wat je zoekt.

Zijn er echte afraders bij goedkope rijstkokers?

Wij hebben ongeveer 15 tot 20 goedkope rijstkokers getest en veel rijstkokers voldeden niet aan onze basiseisen zoals degelijkheid, veilig, duurzaam en gemak. Die hebben onze koopgids dus helaas niet gehaald.

Ben je op zoek naar een fatsoenlijke rijstkoker voor een zachte prijs? Dan zou ik in ieder geval uit de bovenste selectie kiezen. Van deze rijstkokers weten wij zeker dat ze in ieder geval voldoen. 

Wanneer is een rijstkoker goedkoop?

Wij vinden een rijstkoker goedkoop als de prijs niet hoger is dan €50,-. De meeste goedkope rijstkokers (die van prima kwaliteit zijn) bevinden zich in de prijsklasse van €30,- tot en met €50,-.

De rijstkokers onder €30,- raden wij niet aan. 

Kan het écht niet goedkoper?

Jazeker! Kijk dan vooral naar magnetronrijstkokers. Die zijn van goede kwaliteit voor nog geen €20,-. Bovendien gaan ze erg lang mee en kun je de kom ook voor andere zaken gebruiken. Het nadeel is dat je de hoeveelheid water goed moet afmeten en dat zal je een beetje moeten leren. 

Hier vind je een selectie van de magnetronrijstkokers.

Heb je nog vragen? Stuur dan een mail naar info@debesterijstkoker.nl