Yum Asia

Yum Asia

Het beste van Azië binnen handbereik

Yum Asia is een opkomend merk dat gespecialiseerd is in Aziatische keukenapparatuur en -accessoires. Het bedrijf is opgericht met als doel om liefhebbers van Aziatisch eten te voorzien van hoogwaardige producten die hen in staat stellen om authentieke gerechten thuis te bereiden.

Een van de meest opvallende producten van Yum Asia is de rijstkoker. Deze rijstkokers zijn ontworpen met geavanceerde technologieën en functies die zorgen voor perfect gekookte rijst keer op keer. Of je nu witte rijst, bruine rijst of sushi-rijst wilt bereiden, de rijstkokers van Yum Asia bieden verschillende programma’s en instellingen om aan al je behoeften te voldoen. Bovendien zijn ze voorzien van duurzame materialen en gebruiksvriendelijke bedieningselementen, waardoor ze een must-have zijn voor elke liefhebber van Aziatisch eten.

Met hun hoogwaardige keukenapparatuur en toewijding aan klanttevredenheid, is het merk een favoriet onder liefhebbers van Aziatisch eten die willen genieten van heerlijke en authentieke gerechten in hun eigen huis.

Yum Asia rijstkokers

Yum Asia is een echte rijstkoker-specialist. Ze hebben verschillende lijnen:

  • Tsuki Mini
  • Panda Mini
  • Kumo YumCarb
  • Sakura
  • Bamboo
In Nederland zijn alle Yum Asia rijstkokers exclusief verkrijgbaar via Amazon. Dat is dus ook direct de goedkoopste leverancier.
We bespreken elke Yum Asia rijstkoker hieronder:

Yum Asia Tsuki Mini rijstkoker

De Tsuki Mini rijstkoker is op de markt sinds juni 2022 en is dus vrij nieuw en heeft een capaciteit voor ongeveer 1 tot 2 porties. Het is een digitale rijstkoker en bevat alle technologie zoals elke Yum Asia rijstkoker, maar dan verpakt in één van de kleinste rijstkokers van de markt.

De rijst wordt zowel van onder als van de zijkanten verwarmd. In tegenstelling tot veel rijstkokers, bevat de Tsuki ook een slowcook functie.

De binnenpan is extra stevig en bevat zelfs de mogelijkheid om als een claypot het gerecht te koken (ideaal voor curries)!

Het is natuurlijk een erg compacte rijstkoker maar toch groter dan de porties je doen geloven. Dat komt door de extra dikke isolatielaag waardoor de rijst met weinig energie gekookt wordt en warm blijft.

Verkrijgbaar in Peddle Grey en Peddle White.

Onze tip: Ga lekker testen met de claypod functie!

Yum Asia Panda Mini rijstkoker

De Yum Asia Panda Mini rijstkoker is het kleine broertje van de Yum Asia Sakura. Je kunt ongeveer 2 tot 3 portjes rijst bereiden. Ook deze kleine rijstkoker bevat de geavanceerde Fuzzy Logic technologie waarbij rijst in 7 verschillende fases wordt bereid. Dat maakt de rijst zacht, overheerlijk en niet te droog of te nat.

De Yum Asia Panda Mini beschikt over een keramische binnenpan dat zorgt voor veel stevigheid en tegen een stootje kan. De rijst blijft er niet in plakken en is één van onze favorieten binnen de kleine rijstkoker koopgids

Verkrijgbaar in White, Grey en White-Gray.

Onze tip: gebruik iets meer water bij basmati rijst dan andere witte rijst. Daarmee kun je vervolgens goed sushi maken!

Yum Asia Kumo YumCarb rijstkoker

De Yum Asia Kumo Yum Carb rijstkoker is een redelijk hoog model. Je kunt ongeveer 5 porties rijst bereiden en beschikt eveneeens over de 7-fasen technologie die de rijst van Yum Asia zo lekker maakt.

Er zijn veel verschillende programma’s maar 2 programma’s maken deze rijstkoker zo uniek. Je kunt namelijk witte- en zilvervliesrijst bereiden op een manier zodat het minder koolhydraten bevat. Het aantal koolhydraten in de rijst wordt tot wel 25% verlaagd door deze kooktechniek.

Door het extra mandje in de binnen pan wordt bij het koken de zetmeel losgelaten van de rijst. Deze zakt naar beneden en wordt niet meer opgenomen door de rijstkorrel wanneer die lekker verder stoomt.

Het resultaat is heerlijke rijst maar wel met minder koolhydraten en calorieën.

Verkrijgbaar in Light en Dark.

Onze tip: probeer zowel de normale als de Yum Carb functie uit. Wij zijn benieuwd of jij het verschil proeft!

Yum Asia Sakura rijstkoker

De Yum Asia Sakura rijstkoker is één van onze populairste rijstkokers met een capaciteit van 8 porties. Het maakt zeer goede rijst voor de prijs die je ervoor betaalt en beschikt uiteraard de fuzzy-logic 7-fasen technologie. Daarnaast kun je met de Yum Asia Sakura ook stomen, slow-cooken, soepen, cake en yoghurt maken.

Je kunt bijvoorbeeld ook alles klaarzetten en de timer inschakelen. Dan is bijvoorbeeld de rijst klaar als je thuis komt.

Ben je op zoek naar een rijstkoker van Yum Asia die wat groter is? Dan is de Sakura zeker het overwegen waard!

Verkrijgbaar in zwart en wit.

Onze tip: yoghurt maken in dit apparaat is super makkelijk. Neem een schepje van je favoriete yoghurt en gebruik een liter volle melk. Heerlijk!

Yum Asia Bamboo rijstkoker

De Yum Asia Bamboo rijstkoker is het vlaggenschip van Yum Asia. Je kan 8 porties maken. Het kan eigenlijk hetzelfde als de Sakura aangevuld met de Yumami functie. Met deze functie wordt de rijst nóg lekkerder. Wij hebben deze rijstkoker (nog) niet getest dus kunnen dat niet bevestigen.

Wat ook handig is; de binnenkom heeft twee gemakkelijke handvaten zodat je de kom zonder pannenlappen uit de rijstkoker kunt nemen.

De Yum Asia Bamboo heeft een Koreaans design dat wij erg kunnen waarderen.

Verkrijgbaar in zwart, grijz en rose.

Welke Yum Asia rijstkoker kiezen?

Als je op zoek bent naar een kleine Yum Asia rijstkoker, hebben wij een voorkeur voor de Yum Asia Tsuki. Hij is klein, ziet er leuk uit en beschikt over de nieuwst technologie. Daarnaast is de extra dikke binnenkom (5 mm) handig met een slow-cook functie. Dat kan écht een meerwaarde bieden.

Als je op zoek bent naar een wat grotere Yum Asia rijstkoker, dan kun je kiezen tussen de Sakura en Bamboo. Wij zijn erg vertrouwd met de Yum Asia Sakura en die heeft dan ook onze voorkeur. Bovendien bespaar je al snel 70 euro met de keuze voor de Sakura boven de Bamboo.