De beste rijstkoker volgens de consumentenbond

Helaas heeft de consumentenbond geen test uitgevoerd met rijstkokers (juni 2022). Wij zijn lid van de consumentenbond en kunnen alle tests zien maar er is geen test voor rijstkokers of aanverwante producten zoals multicookers, slowcookers of stoomkokers.  

Gelukkig hebben wij wel diverse rijstkokers getest en hebben deze opgedeeld in verschillende categorieën voor jou!

Rijstkoker top 10

In deze top 10 bespreken we alle rijstkokers voor bepaalde situaties. Je kunt dan denken aan:

  • Dure of goedkope rijstkokers
  • Grote en kleine rijstkokers
  • Voor in de magnetron
  • Met stoommandje
  • Koolydraatbewust

Bovendien zit er een handige koopgids bij waardoor je ook zelf een betere beslissing kan maken!

Rijstkoker met stoommand

Een rijstkoker stoommandje kan heel erg handig zijn als je graag een complete maaltijd wil bereiden in één rijstkoker. Met de stoommand kun je namelijk groenten, vlees, kip, vis of ei tegelijkertijd stomen.

Dit biedt niet alleen veel gemak maar is ook nog erg gezond. Gestoomde ingrediënten behouden namelijk veel beter de vitaminen en mineralen.

Rijstkoer met keramische binnenpan

Misschien heb je weleens gehoord dat rijst aan de bodem van de binnenpan kan aanpakken. Dat komt vaak omdat er te weinig water wordt gebruikt in de rijstkoker. Het kan echter ook voorkomen omdat de binnenpan niet van goede kwaliteit is of dat de binnenpan beschadigd is. 

Met een keramische binnenpan heb je hier veel minder last van en gaat je rijstkoker dus veel langer mee!

Goedkope rijstkoker

Voor een kleine prijs kun je een prima rijstkoker kopen. Hierbij moet je wel op bepaalde aspecten letten want soms geldt; goedkoop is duurkoop.

Wij hebben in ieder geval een selectie gemaakt van een aantal rijstkopers die goedkoop zijn maar wél voldoen aan een aantal eisen (zoals veilig, degelijk en gemakkelijk).

Heb je nog vragen? Stuur dan een mail naar info@debesterijstkoker.nl