Tefal

Tefal

Het merk Tefal is een vertrouwd gezicht in elk Nederlands huishouden. 

Tefal is een bekend consumentenmerk dat zich richt op keukenapparatuur en -accessoires. Het bedrijf werd opgericht in Frankrijk in 1956 en is sindsdien uitgegroeid tot een wereldwijd bekend merk.

Tefal is vooral bekend om zijn assortiment aan pannen, waaronder de bekende Tefal anti-aanbakpannen. Naast pannen biedt Tefal ook keukenmachines, friteuses, waterkokers en natuurlijk rijstkokers en multicookers.

Het merk staat bekend om zijn innovatieve ontwerpen en technologieën tegen een redelijke prijs. Zo heeft Tefal bijvoorbeeld de eerste anti-aanbakpan met Thermo-Spot ontwikkeld, een unieke indicator die aangeeft wanneer de pan op de juiste temperatuur is om voedsel toe te voegen.

Tefal heeft als missie om het leven van mensen gemakkelijker te maken door middel van innovatieve en hoogwaardige producten. Het merk heeft wereldwijd een sterke reputatie opgebouwd en wordt in veel huishoudens gebruikt.

Tefal rijstkoker

Met een Tefal rijstkoker kun je naast rijstkoken vaak ook ander eten bereiden. Denk bijvoorbeeld aan nasi, pasta’s en groenten. Hieronder vind je de beschikbare Tefal rijstkokers:

De Tefal Rijstkoker RK1028 en de Tefal Rijstkoker RK1038 zijn de populairste rijstkokers. Het zijn analoge rijstkokers wat inhoudt dat ze een kookfunctie hebben en een warmhoudfunctie. That’s it. Er zit een handige opscheplepel bij en de deksel zit los op de rijstkoker. De binnenpan is van teflon en die is uitneembaar en afwasbaar (ook in de vaatwasser). Voor veel mensen is deze rijstkoker goed genoeg. De Tefal RK1038 beschikt over een stoommandje bovenop de rijstkoker waardoor er ook ruimte is om bijvoorbeeld groente, kip of vis te stomen. Dat is het enige verschil maar daarmee wel een unieke eigenschap die je ook niet vaak bij andere rijstkokers ziet!

De Tefal Classic 2 RK101 kan de voorkeur hebben als je op zoek bent naar een witte versie van ongeveer hetzelfde product als de RK1038. Door de mindere verkrijgbaarheid kan de prijs echter wel een stuk hoger zijn.

En dan heeft Tefal met de Tefal Easy Rice 8 in 1 (RK7321) nog een vlaggenschip aan boord. Dit is een digitale rijstkoker waardoor de rijst beter wordt gekookt en gestoomd. Je kunt zelfs instellen welke rijstsoort je gebruikt en daarop wordt het programma aangepast. Daarnaast zit er ook een soepfunctie en slowcook-functie op zodat je gerechten (zoals stoofvlees of rendang) langzaam kan laten garen. Er zit ook een stoommandje bij die in de binnenpan wordt geplaatst. Voor een kleine meer prijs kan de Tefal Easy Rice 8 in 1 RK7321 al erg interessant zijn!

Welke Tefal rijstkoker raden wij aan?

Van alle Tefal rijstkokers, vinden wij de Tefal RK1038 het beste. Dat komt omdat het een simpele rijstkoker is én voor een kleine meerprijs ten opzichte van de RK1028 een stoommandje biedt. Hiermee ontstaan er veel meer opties dan alleen rijst koken.

Tefal multicooker

Een multicooker is een enorm veelzijdig keukenapparaat en de Tefal multicookers zijn daar geen uitzondering op. Hieronder vind je de Tefal multicookers:

Tefal heeft 4 multicookers en die zijn allemaal anders. De populairste is de Tefal All-in-One CY505E en dat komt door zijn vrij vriendelijke prijs. Naast de goede prijs-kwaliteitverhouding is de Tefal All-in-One CY505E gewoon goed in wat ie moet doen; bakken, braden, stomen, (snel)koken en slow koken. Het is niet voor niets één van onze favoriete in de beste multicooker koopgids

De meest stijlvolle Tefal multicooker is de Tefal Turo Cuisine CY7548. Deze Tefal multicooker is iets kleiner (5 liter i.p.v. 6 liter) dan de Tefal CY505E en heeft een bolle binnenpan voor meer kookoppervlakte. Hierdoor is de inhoud sneller klaar en wordt het gerecht gelijkmatiger bereidt. Zoek je dus een vrij compacte multicooker, dan is de Tefal Turbo Cuisine CY7548 een goede keuze. 

De Tefal RK8121 45-in-1 multicooker zit een beetje tussen een uitgebreide rijstkoker en een multicooker in. Het is de enige van de drie waarbij er geen snelkookfunctie beschikbaar is. De Tefal RK8121 is vooral geschikt als je graag wil ‘programma-koken’. Je stelt dan in welk gerecht je wil maken en drukt op de knop. Er zit ook een handige uitstelfunctie op zodat je gerecht klaar is als je bijvoorbeeld terug van werk komt. Ook handig; de deksel is transparant dus je kunt precies zien hoe het eten wordt bereid zonder het bereidingsproces te verstoren.

Met de Tefal RK745800 Shericook Multicooker hebben wij helaas geen ervaring en reviews zijn te schaars om iets te kunnen zeggen over de kwaliteit.

Welke Tefal multicooker raden wij aan?

Wij vinden de beste Tefal multicooker de Tefal Turbo Cuisine. Je kunt er namelijk alles mee wat je van een multicooker kan verwachten, is redelijk compact en het ziet er ook nog eens goed uit! Wat wil je nog meer?