De beste rijstkoker recepten boeken

Op deze website geven we veel informatie over het kopen van een rijstkoker, maar daarna? Met een rijstkoker kun je véél meer dan alleen rijst koken. Veel apparaten hebben al verschillende functies en instellingen waardoor veel meer mogelijk is maar wist je dat je ook complete maaltijden kan bereiden in een rijstkoker? Op deze pagina vind je alle rijstkoker recepten boeken.

Waarom wij deze rijstkoker recepten boeken aanraden?

Dat is eigenlijk heel simpel want deze rijstkoker kookboeken

Wij hebben de meeste rijstkoker recepten boeken zelf gelezen en die ervaring nemen wij mee in de beoordeling, zodat jij een goede keuze kunt maken welk receptenboek het beste bij jou past.

Het rijstkoker recepten boek koopgids

Ondanks dat je elk boek op deze lijst zonder problemen kan retourneren, is het toch fijn dat je in één keer het juiste recepten boek koopt. Voor we beginnen daarom een paar belangrijke punten over het kiezen van het juiste boek. Zo zijn de meeste boeken Engelstalig. Hierbij is de taal niet het enige dat anders is, maar vaak ook de maateenheden. Amerikanen gebruiken bijvoorbeeld cups als maateenheid waar wij vaak liters of grammen gebruiken. Ook is de prijs belangrijk en hoeveel bladzijdes aan recepten je ervoor terug krijgt.

In principe maakt het niet uit wat voor rijstkoker je hebt. In de basis werken ze allemaal hetzelfde. Het is echter wel makkelijker als je een digitale rijstkoker hebt met een volledig sluitende deksel (in plaats van bijvoorbeeld een glazen losse deksel erbovenop). Een digitale rijstkoker werkt iets beter maar mag zeker de pret niet drukken als je daarover niet beschikt!

Het leukste is om gewoon aan de slag te gaan en dan zie je vanzelf dat het resultaat verbluffend lekker is! Een rijstkoker kan zoveel dus maak er zeker gebruik van. Eet smakelijk!

Zoek je een rijstkoker? Bekijk dan onze top 10 beste rijstkokers inclusief een uitgebreide koopgids. 

Het receptenboek ‘De rijstkoker, lekker kookgemak’ is (helaas) het enige beschikbare Nederlandstalige rijstkoker receptenboek. Maar gelukkig zit je met dit boek direct goed. De afbeeldingen zijn mooi en de instructies om de recepten te bereiden zijn duidelijk. 

De nadruk in het boek ligt duidelijk op makkelijke en gezonde recepten. Er zijn niet alleen recepten met rijst, maar ook met pasta, groenten en verschillende soorten vis, vlees en kip. 

Wil je graag een Nederlandstalig recepten boek? Dan is dit je enige keuze. 

 • 96 bladzijdes
 • Nederlandstalig 
 • Hardcover
 • in 2005 uitgebracht
Aantal recepten
3.5/5
Vormgeving en kwaliteit
4.5/5
Prijs
3/5

Dit is wereldwijd één van de best verkochte rijstkoker recepten boeken. Dat snappen wij wel. Het receptenboek is Engels en beschikt over 250 makkelijke recepten. De instructies zijn duidelijk en de afbeeldingen zijn prachtig! Er wordt verder ook veel informatie gegeven over het kookproces en wat je precies doet. Zo leer je meer dan alleen het volgen van de instructies. Ook wordt er bij elk recept de achtergrond van het gerecht uit gelegd. Zo heb je ook nog eens iets te vertellen aan de keukentafel!

De gebruikte maateenheden zijn Amerikaans (cups) dus dat vraagt wel wat omrekenen. Je kunt dan ook deze handige maatschepjes gebruiken! 

Bij Bol.com is ook een hardcover beschikbaar maar die is zo’n 4x zo duur (niet aan te raden dus).

 • 368 bladzijdes
 • Engelstalig
 • Paperback
 • in 2012 uitgebracht
Aantal recepten
4.5/5
Vormgeving en kwaliteit
4/5
Prijs
4/5

Dit receptenboek van Yum Asia is misschien niet het meest verkochte boek en ook niet het meest uitgebreide of goedkoopste boek. Dit boek is vooral ideaal als je een rijstkoker hebt van Yum Asia en dat is ons favoriete rijstkoker merk!

Er is een apart hoofdstuk met alleen maar vegetarische rijstkoker recepten en dat zie je niet in elk boek terug. Ook als je geen rijstkoker van Yum Asia hebt, is dit een aanrader. 

En heel handig er is ook een inkijk exemplaar beschikbaar zodat je zelf kan bepalen of dit jouw rijstkoker recepten boek wordt!

De afbeeldingen zijn mooi, de recepten erg goed te volgen en Engelstalig. De gebruikte maateenheden zijn Amerikaans (cups) dus dat vraagt wel wat omrekenen. Je kunt dan ook deze handige maatschepjes gebruiken! 

 • 140 bladzijdes
 • Engelstalig
 • Paperback en hardcover
 • in 2021 uitgebracht
Aantal recepten
4/5
Vormgeving en kwaliteit
5/5
Prijs
3.5/5

De beste rijstkoker

Wij hebben 100en verschillende rijstkokers bekeken en de reviews gelezen. Dit zijn de meest populaire en goed beoordeelde rijstkokers in elke categorie. 

Tefal RK1038 rijstkoker

Instapmodel en geschikt voor groot gezin (1,8L). Beschikt over een verhoging voor een stoommandje.

Yum Asia Panda mini-rijstkoker

Mid-range voor een klein gezin (0,63L). Bevat verschillende standen voor verschillende rijstsoorten.

Yum Asia Sakura rijstkoker

Yum Asia Sakura rijstkoker

Mid-range voor een groot gezin (1,5L). Voor verschillende rijstsoorten en opties voor soep, cake, yoghurt en havermoutpap.

Yum Asia Kumo YumCarb rijstkoker

Mid-range voor een middelgroot gezin (1L). Voor verschillende rijstsoorten en extra opties. En maakt rijst koolhydraatarmer!