De beste rijstkoker met keramische binnenpan

Er zijn heel veel rijstkokers te koop. Sommigen beter dan anderen. De betere rijstkokers hebben een keramische binnenpan dus wij begrijpen dat veel mensen op zoek zijn naar een rijstkoker met keramische binnenpan! Wil je liever verder kijken? Bekijk dan onze top 10 beste rijstkokers.

Waarom raden wij deze keramische rijstkokers aan?

Simpel, want deze rijstkokers

Wij hebben deze rijkstokers met keramische binnenpan zelf getest en die ervaring nemen wij mee in de beoordeling.

De rijstkoker met keramische binnenpan koopgids

Je hebt vast weleens de verhalen gehoord dat rijst aan de binnenpan kan aanbakken. Dat kan omdat mensen niet weten hoeveel water in een rijstkoker moet maar soms ook omdat de binnenpan niet voldoet. Je kunt dit makkelijk voorkomen door een rijstkoker te zoeken met een keramische binnenpan. Deze binnenpannen zijn steviger, slijtvaster, duurzamer en gaan langer mee dan een binnenpan met een antiaanbaklaag van teflon. Er zijn ook rijstkokers (meestal zijn het multicookers) met een stalen (rvs) binnenpan. Deze gaan meestal langer mee dan een keramische binnenpan maar zijn lastiger schoon te maken. Een keramische rijstkoker zijn meestal wat prijziger dan rijstkokers met een antiaanbaklaag van teflon. 

De keuze is in ieder geval aan jou wat het beste bij jou past maar hieronder vind je een selectie van de best geteste rijstkokers met keramische binnenpan. 

Zoek je een andere rijstkoker? Bekijk dan onze top 10 beste rijstkokers inclusief een uitgebreide koopgids. 

Onze favoriet (en tevens de beste rijstkoker in onze top 10 beste rijstkokers) is de Yum Asia Sakura rijstkoker. Deze rijstkoker beschikt over een keramische binnenpan én een stoommandje. Ook krijg je een handige maatbeker en een rijstlepel mee die ervoor zorgt dat de binnenpan extra lang mee gaat. 

Deze rijstkoker met keramische binnenpan is wat duurder dan de gebruikelijke rijstkoker (die vaak beschikt over een antiaanbaklaag van teflon) maar daar krijg je ook de beste rijst voor terug. De Sakura rijstkoker beschikt namelijk over een 7-fasen technologie waarmee de rijst altijd optimaal bereid wordt.

Naast rijst kan deze keramische rijstkoker ook yoghurt, cake, havermout, soepen en sauzen maken. Daarnaast zijn er verschillende programma’s beschikbaar voor verschillende soorten rijst en kan de Sakura slowcooken. Daarnaast zit er een stoommandje bij, zodat je een compleet gerecht kunt serveren met bijvoorbeeld gestoomde groenten en vis.

Dit zorgt ervoor dat de Yum Asia Saskura rijstkoker behoorlijk veelzijdige rijstkoker is voor ongeveer 8 personen. Wij vinden dit één van de beste rijstkokers op de markt voor een nog acceptabele prijs.

Er is ook een witte versie

Kwaliteit van de rijst
5/5
Gebruiksgemak
4/5
Prijs
3/5

Samen met twee extreem dure rijstkokers, is dit de best beoordeelde rijstkoker op Amazon!

Deze rijstkoker met keramische binnenpan heeft dezelfde functies en programma’s als de Sakura rijkstkoker maar is een stukje kleiner (genoeg voor 3 personen). Het voordeel hiervan is dat je toch de kwaliteit hebt van een goede rijstkoker én deze keramische rijstkoker een stuk minder opbergruimte vraagt. 

De warmhoudfunctie houdt de rijst goed tot 24 uur en ook deze rijstkoker bevat de 7-fasen technologie die zorgt voor erg lekkere en goede rijst. De keramische binnencoating is BPA-, PTFE- en PFOA-vrij en kan doordoor beter tegen krassen en beschadigingen (wel altijd een plastic of rubberen lepel gebruiken). De binnenpan kun je natuurlijk ook gewoon in de vaatwasser plaatsen net als de Sakura.

Het enige echte verschil is dus het volume van de binnenpan (8 porties of 3 porties), het uiterlijk én natuurlijk de prijs. Want kleiner is goedkoper.

Bij deze rijstkoker krijg je een gratis stoommandje en is alleen verkrijgbaar in het wit/grijs.

Kwaliteit van de rijst
5/5
Gebruiksgemak
4/5
Prijs
4/5

De rijstkokers van Yum Asia zijn niet goedkoop. We hebben ook een goedkopere rijstkoker getest met keramische binnenpan. Bij het kopen deze rijstkoker moet je goed opletten want er is ook een versie te koop met een antiaanbaklaag van teflon (die €5,- minder kost). Beide zijn goed maar onze ervaring is dat een keramische binnenpan langer mee gaat.

Wij hebben alleen de versie met de keramische binnenpan getest en die voldoet prima. Dit is geen digitale rijstkoker en beschikt dus alleen over een kookfunctie en warmhoudfunctie. Je kunt uiteraard ook meerdere soorten rijst koken door de hoeveelheid water aan te passen. Dat lukte heel aardig. Er is ruimte voor ongeveer 6 porties rijst. 

Met de vaste deksel wordt het vocht goed bewaard waardoor de rijst niet zo snel aanbakt als bij een rijstkoker met een losse deksel. 

Reishunger (Duits) is sterk vergelijkbaar met Yum Asia (Engeland) en biedt allebei goede kwaliteit voor een acceptabele prijs. 

De Reishunger Basis (Basic) is voor ons de beste rijstkoker met keramische binnenpan voor een kleine prijs.

De Reishunger basis rijstkoker is te koop in het wit en zwart

Kwaliteit van de rijst
3.6/5
Gebruiksgemak
3.6/5
Prijs
5/5

Veelgestelde vragen rijstkoker met keramische binnenpan

Van welk materiaal is een rijstkoker binnenpan gemaakt?

Een rijstkoker heeft altijd een binnenpan en die binnenpan kan bestaan uit verschillende materialen. De meeste binnenpannen zijn gemaakt van aluminium en hebben vervolgens een coating. Aluminium omdat dit goed de warmte geleid en een coating zorgt ervoor dat de rijst niet kan aanbakken. Een coating bestaat meestal uit een antiaanbaklaag van teflon of keramisch. 

Naast binnenpannen van aluminium en een coating, zijn er ook binnenpannen van roestvrijstaal. Deze zitten meestal in een multicooker

Welk materiaal is het meest duurzaam?

Een binnenpan van roestvrijstaal is het meest duurzaam maar is meestal niet verkrijgbaar in een rijstkoker. Als een binnenpan bestaat uit meerdere lagen van verschillende materialen (zoals aluminium met een coating) is dit minder duurzaam omdat het fabricageproces langer duurt. Een keramische coating is minder belastend voor het milieu dan een teflon coating en is meestal BPA-, PTFE- en PFOA-vrij. 

In onze ogen is duurzaamheid vooral belangrijk hoe je met de binnenpan omgaat. Prik er niet in met een metaal, was het met de hand af en stop het niet in de vaatwasser. Zo gaat een binnenpan erg lang mee. Hoe langer je jouw spullen kan gebruiken, hoe duurzamer het is.

Wat is het voordeel van een rijstkoker met keramische binnenpan?

Een keramische binnenpan is behoorlijk slijtvast, redelijk duurzaam en rijst bakt niet snel aan. Als je goed omgaat met de binnenpan, kan de coating heel lang goed blijven. Je kunt een keramische binnenpan ook in de vaatwasser stoppen maar dan slijt de binnenpan wel sneller.

Wat is het nadeel van een rijstkoker met keramische binnenpan?

Een keramische binnenpan is wat duurder om te produceren dus een rijstkoker met keramische binnenpan is dus ook duurder om te kopen. 

Je krijgt er in onze ogen ook een betere kwaliteit voor terug. 

Heb je nog vragen? Stuur dan een mail naar info@debesterijstkoker.nl